vertaler Italiaans - Nederlands 

Alfons Caris

Abshoven 29-17

6151 GC Munstergeleen

T 06-83797451

E info@caristraduzioni.nl

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com

 

Follow Me

September 8, 2019

Op de plek van het klooster van Torba, in Lombardije, lag ooit een Romeins castrum. Dat werd in de 5e eeuw door de Romeinen gebouwd als bolwerk tegen de barbaarse hordes die het Italiaanse schiereiland vanuit het noorden belaagden.

Het nabijgelegen Castelseprio is vanda...

June 26, 2019

Wie vroeger met zijn geloofsovertuiging wat afweek van de officiële leer van de Kerk was zijn leven niet zeker. Berucht is de Inquisitie, door de Kerk al rond 1200 bedacht als repressie-instrument tegen ketterse bewegingen. De moordpartijen op katharen en waldenzen zij...

May 18, 2019

‘Bergvesting’, geeft het woordenboek als betekenis van ‘rocca’. Dan mag Rocca Calascio exemplarisch heten, want deze burcht lijkt als een zwam te zijn gegroeid op de enorme rotspartij onder zijn voeten.

Rocca Calascio ligt op 1500 meter hoogte in wat nu het Parco Nazion...

April 8, 2019

Cosa? Wat? Inderdaad, niemand kent Cosa, en zelf kwam ik er ook min of meer toevallig terecht. 

We zijn hier in het plaatsje Ansedonia aan de Toscaanse kust, bij de meest zuidelijke van de drie zandruggen die het schiereiland Monte Argentario verbinden met het vasteland...

April 8, 2019

In de buurt van het stadje Capalbio rijst tegen een groene heuvel een spetterend beeldenpark op: de Giardino dei Tarocchi, ontworpen door Niki de Saint Phalle. Een explosie van vormen, lijnen, kleuren en materialen die je uitgerekend hier, in de stilte en de leegte van...

April 8, 2019

Op een heuvel in de Maremma ligt het stadje Capalbio, de meest zuidelijke gemeente van Toscane. Over de oorsprong van de plaats is weinig bekend, maar het kasteel dat midden in Capalbio ligt gaat in ieder geval terug tot de vroege Middeleeuwen; het werd in 805 door Kar...

April 8, 2019

Helemaal in het zuiden van Toscane ligt aan de kust even voorbij de Lagune van Orbetello, een bijzonder stukje natuur: de Oase van Burano, met daarbinnen het meer van Burano. 

Burano is een staatsnatuurreservaat dat wordt beheerd door de WWF. Het gebied ligt op een stee...

April 7, 2019

Als een religieus kasteel reikt de Sacra di San Michele naar de hemel. Er heerst hier stilte. Stil staat ook de tijd. Nergens voelt eens mens zich nietiger, nederiger en vergankelijker dan op een plek als deze. 

We staan op de top van de Monte Pirchirione, ten westen va...

January 21, 2019

Op een steile heuvel bij het stadje Cassino, halverwege Rome en Napels, ligt een van de mooiste kloosters van Italië: de benedictijner abdij van Montecassino. 

Samen met de Santa Scolastica en de Sacro Speco in Subiaco kloosters behoort Montecassino tot de oudste kloost...

January 10, 2019

San Leo ligt in het golvende landschap van de Romagna, op de grens met Le Marche. Het silhouet van het stadje is al van grote afstand herkenbaar door de enorme rots en het gigantische fort dat daarop gebouwd is. 

Met zekerheid was de plek al in de Romeinse tijd bewoond,...

Please reload

  • Grey Facebook Icon
Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Blog

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now