Zoeken
  • info86134

Capalbio

Bijgewerkt: 13 aug 2020


Op een heuvel in de Maremma ligt het stadje Capalbio, de meest zuidelijke gemeente van Toscane. Over de oorsprong van de plaats is weinig bekend, maar het kasteel dat midden in Capalbio ligt gaat in ieder geval terug tot de vroege Middeleeuwen; het werd in 805 door Karel de Grote geschonken aan de Abbazia delle Tre Fontane in Rome.

Capalbio is omgeven door dubbele muren, die nog grotendeels intact zijn. Je kunt, op verschillende niveaus, over de muren rond het stadje lopen, met prachtige uitzichten aan de ene kant op de zee en aan de andere kant op de heuvels in het binnenland. Bij goed weer kun je zelfs buiten eten op de wallen.

Binnen de muren strekt zich een wirwar van fraaie stegen uit, die ’s avonds sfeervol verlicht zijn.

De Maremma is toeristisch nauwelijks ontgonnen en je zou denken dat er in een afgelegen plaatsje als Capalbio niets te doen is. Het tegendeel is waar: buiten het winterseizoen is het er gezellig druk, en de (verrassend) vele goede restaurants hebben over belangstelling niet te klagen. Een prima overnachtingsadres is hotel Valle del Buttero.

Capalbio is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Maremma, een buitengewoon veelzijdige streek. In de nabije omgeving kun je je hart ophalen aan de natuur (Lago di Burano, Lagune van Orbetello), aan bezienswaardigheden uit de Oudheid (Bosa, Vulci) en aan moderne kunst (de Giardino dei Tarocchi van Nikki de Saint Phalle).


7 keer bekeken0 reacties

vertaler Italiaans - Nederlands

tekstschrijver 

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com

 

Alfons Caris

Abshoven 29-17

6151 GC Munstergeleen

T 06-83797451

E info@caristraduzioni.nl

  • White Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now