Zoeken
  • info86134

Oasi di Burano

Bijgewerkt: 13 aug 2020


Helemaal in het zuiden van Toscane ligt aan de kust even voorbij de Lagune van Orbetello, een bijzonder stukje natuur: de Oase van Burano, met daarbinnen het meer van Burano.

Burano is een staatsnatuurreservaat dat wordt beheerd door de WWF. Het gebied ligt op een steenworp afstand van de Via Aurelia, maar als je het niet weet rijd je er zo aan voorbij.

Het meer van Burano is een kustmeer dat brak water bevat en met de zee verbonden is. Gemiddeld is het slechts een meter diep. De beschermde, twaalf kilometer lange kuststrook aan de zeezijde is bedekt met pionierplanten en mediterraanse macchia. In de bosstroken staan steeneiken en prachtige oude kurkeiken en in de moerassige gebieden groeien onder andere orchideeën.

Van de herfst tot de lente wordt de Oase bevolkt door vele soorten watervogels: het meer dient dan als standplaats voor tienduizenden overwinteraars, met name eenden. De duinen worden bevolkt door stekelvarkens, dassen, wilde konijnen, bunzingen, egels, steenmarters, vossen en wezels. Daarnaast vind je er allerlei soorten slangen, de landschildpad en de moerasschildpad.

Langs de kust ligt een oude wachttoren, de Torre di Buranaccio.

De Oase heeft een bezoekerscentrum en beschikt ook over een eenvoudig gastenverblijf. Achter het bezoekerscentrum loopt een pad naar het meer, maar als je het reservaat echt wilt verkennen kan dat alleen via een begeleide excursie die je daar kunt boeken. Meer informatie is te vinden op https://www.wwf.it/oasi/toscana/lago_di_burano/


35 keer bekeken0 reacties

vertaler Italiaans - Nederlands

tekstschrijver 

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com

 

Alfons Caris

Abshoven 29-17

6151 GC Munstergeleen

T 06-83797451

E info@caristraduzioni.nl

  • White Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now