vertaler Italiaans - Nederlands 

Alfons Caris

Abshoven 29-17

6151 GC Munstergeleen

T 06-83797451

E info@caristraduzioni.nl

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com

 

Subiaco, Monastero di San Benedetto

January 6, 2019

 

In Subiaco (Lazio) vinden we het Monastero di San Benedetto, ook Santuario del Sacro Speco genoemd. De Sacro Speco is een grot waarin de heilige Benedictus van Norcia in zijn jonge jaren als kluizenaar heeft gewoond. We hebben het dan over de 6e eeuw. 

Bovenop de grot werd in de 12 eeuw de Onderkerk met het klooster gebouwd. In de 14e eeuw werd daarbovenop weer de Bovenkerk geconstrueerd. 

Het complex rijst op tegen een enorme, gekromde rotswand van de Monte Taleo en wordt ondersteund door negen gigantische bogen.

 

 

Binnenin vinden we een labyrint van kerken, kapellen en vertrekken, sommige uitgehouwen in de rotsen. Nagenoeg alle ruimtes zijn gedecoreerd met fresco’s uit diverse periodes: Byzantijnse, uit de 8e eeuw, werken van de Magister Consolus uit de 13e eeuw en fresco’s uit de Sienese school, 14e en 15e eeuw. Ook is er een portret te zien van Franciscus van Assisi, waarvan beweerd wordt dat het om een natuurgetrouwe afbeelding gaat. Franciscus verbleef in 1223 in het klooster.  

 

 

 

 

 

 

Vlakbij ligt het al even bezienswaardige klooster van Santa Scolastica. Het is genoemd naar de zus van Benedictus, stichteres van de vrouwelijke tak van de Benedictijnen. Ook dit klooster is oorspronkelijk opgericht door Benedictus, en het wordt beschouwd als het oudste klooster van Italië. In totaal zou Benedictus maar liefst twaalf kloosters hebben gesticht in Subiaco. 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now